I. liga, 10.4.2010 Vsetín - Bělá 6 : 2:

D. Čukan EbhQg (12.04.2010 21:10): Sestavy :
domácí - 1D Padyšák,Gebel/2D Novosad,Nezval/3D Zbrožek,Kůrka (Gargulák)/1T Padyšák,Gebel,Novosad/2T Zbrožek,Vichtora,Nezval/S Novosad
hosté - 1D Petr,Kapitola M./2D Kapitola J.,Rožek D./3D Červinka, Kašpar (Rožek M.)/1T Kapitola J.,Rabas,Rožek D. (Čukan)/2T Červinka,Rožek M.,Petr (Kapitola M.,Kašpar)/S Petr

Vývoj skóre : 1:0 (10:8,10:6),1:1 (8:10,10:9,7:10),1:2 (10:4,9:10,9:10),2:2 (10:2,10:8),3:2(10:8,10:7),4:2 (10:3,10:7),5:2 (4:10,10:8,10:8),6:2 (10:5,10:7).

Pro nepříznivé počasí se utkání hrálo v hale.
V 1D-1D jsme v I. setu trápili domácí elitní formaci víc, než čekali a set naše dvojice ztratila až v koncovce dvěma chybami v řadě. II. set už byl vyrovnaný jen do půlky, pak se projevila vyšší domácí jistota a kvalita.
V 2D-2D byl boj ještě vyrovnanější a lépe začali hosté. Tento zápas měl vysokou kvalitu a domácí ho těsným vítězstvím v II. setu ještě víc našponovali - jediným rušivým momentem obou dvojic byly verdikty prvního sudího (nelze ho podezírat z úmyslu někomu pomoct, kupil omyly na obě strany), kterému ten druhý "pomáhal" pouze otáčením čísel. Rozhodnutí v III. setu padlo brzy - vedli jsme 5:7 a když při 7:9 domácí chybovali, bylo srovnáno.
Ještě nadějněji se pro hosty (překvapivě) vyvíjelo utkání v následném zápase 1T-1T. Po nářezu v I. setu se hosté zvedli (lepší obrana, 2 chyby domácích) a set byl urputnou bitvou až do konce, v němž měli hosté bodík navrch. Domácí elitní sestavu tento vývoj evidentně zaskočil a ani ve III. setu nepodala svůj nejlepší výkon, což jsme dokázali (těsně) využít a ujali jsme se vedení. Doufal jsem, že v 2T-2T naše elitní trojka vedení zvýší, ale v I. setu nám nešlo nic a byl to výprask. Když se obdobně vyvíjel i II. set, zkusil jsem jít na blok eliminovat Zbrožkovy útoky a Davida jsem posunul na náhru (zlepšení i v poli). Sice jsme bojovali, dotahovali, ale nevyhnuli jsme se několika "vlastencům", a když jsme při 9:8 2x neproměnili šanci na vyrovnání, další už nám domácí nedali.
Pak přišla na řadu opravdu nepovedená pasáž - zápas 3D-3D. Na obou stranách to byl festival kiksů, zkažených servisů (4 až 5 za set na každé straně - vrcholem byl "tah" domácího Kůrky, který po asi třech zkažených servisech zkusil zahrát smečovaný!?opět ho zkazil a o trenéra domácích Širockého se málem pokoušely mdloby :-D). Zápas vyhráli domácí, protože udělali o pár chyb míň, ani opakovaná střídání na obou stranách úroveň nepozvedla. V souboji S-S tahal domácí borec od začátku za delší konec, hrál spolehlivě a až ve II. setu se povedlo bojujícímu protihráči udržet alespoň vyrovnanější průběh, ale šance na zvrat nebyla.
Kupodivu i v odvetách trojic jsme měli blíže k vítězství proti elitní trojce domácích, zatímco jejich 2T sehrála opět téměř bezchybný part a jednoznačným vítězstvím utkání ukončila.
Nejtragičtějším článkem utkání bylo duo sudích Čermák a Kučera. Pískání v hale je vždy těžší než venku, a tihle pánové se nám už loni "předvedli" i na antuce, ale v tomto utkání to byl v jejich podání NĚCO. Je pravdou, že druhý rozhodčí si všímal zejména otáčení čísel a moc kolegovi nepomohl, ale to není omluvou. Nelze říci, že by I. sudí dělal vědomé chyby, on totiž kiksoval na obě strany ve velkém. Nepostřehl několikrát zásah do ruky (naopak Padyšákovi odpískal ruku, když ho míč od bloku trefil do tváře!!!), doteky sítě nepostřehli ani jednou, několikrát sudí pískl aut při dobrém míči a naopak opakovaně pustil auty - zdá se, že jediné, co si zapamatoval ze školení sudích, je trvat na sebehloupějším verdiktu!! Korunu svému výkonu pak p. Čermák nasadil tím, že když po dalším z mnoha kiksů jsem mu při protestu vyjmenoval asi posledních 7 kiksů za dva sety (!?!), křikl na mě "DRŽ HUBU" (pak to zapíral a po utkání se mi alespoň dodatečně omluvil). Ve mně (sice oprávněně, ale zcela nesprávně!!!) "blafli saze" a seřval jsem pana rozhodčího - on jen zamrkal a nechal pokračovat v utkání. Jen drobnou perličkou na závěr zůstává skutečnost, že přestože i domácí nad sudím jen kroutili hlavami, dali mu do zápisu za 1!!?? K čemu takovéto hodnocení vůbec je? Proč takovéto duo může pískat a zostuzovat utkání I. ligy!? Možná pískají rádi, ale ať se to, proboha, nejdříve naučí.
Tato slova však nijak nesnižují kvalitu soupeře a jeho vítězství bylo naprosto zasloužené.
Utkání by však dle mého názoru mělo mnohem hladší průběh bez těch "figurek s píšťalkou". Je smutné, že jsou v baště nohejbalu, jakou Vsetín nepochybně je, ještě pořád trpěni!!!