AC Zruč-Senec - Bělá 6:3:

D. Čukan pkeUa (04.05.2010 09:12): domácí - 1D Štolka,Stehlík/2D Smola,Urban/3D Hána,Škudrna/1T Štolka,Stehlík,Smola/2T Hána,Vaňourek,Škudrna (Urban)/S Smola
hosté - 1D Petr,Červinka/2D Kapitola J.,Rožek D./3D Rožek M.,Kapitola M. (Kašpar)/1T Petr,Rožek M.,Červinka M. (Kašpar,Kapitola M.)/2T Kapitola J.,Rabas,Rožek D./S Rožek D.

Vývoj skóre : 1:0 (10:6,10:9),1:1 (10:7,9:10,9:10),2:1 (10:3,10:8),2:2 (1:10,9:10),3:2(10:7,10:9),4:2 (10:6,10:7),5:2 (10:7,10:6),5:3 (8:10,9:10),6:3 (10:9,8:10,10:8).

Hned na začátku musím zmínit manýry a "drbanství", s jakým domácí pod taktovkou V.Hány přistupují k soupeři. Téměř půl hodiny jsme se rozcvičovali a připravovali BEZ MÍČŮ, neboť domácí je přinesli až v půl druhé. V té době ještě nebyla natažena síť na hlavním kurtu, což ani rozhodčí nijak neřešili (dokonce byli překvapeni, když jsem se dožadoval možnosti rozehrání na hlavním kurtu dle rozpisu - ani sudí, ani domácí o tom neměli ponětí!?!), takže jsme si jí šponovali sami!!! Vrcholem vidláctví bylo, když V. Hána v průběhu zápasu odebral rozehrávajícímu se nahrávači hostí míč se slovy, že když se chce rozkopávat, měl si přivézt vlastní míč!?!
Venco, měl jsem Tě za srdcaře a byls u mě Hráč, ale po tomto víkendu jsem to "H" musel nahradit jiným písmenem z druhé půlky abecedy. Ještě žes měl ponožky, jinak by Ti ta sláma čouhala z bot!!!
Do utkání jsme nevstoupili nejlíp. V I. setu 1D-1D začala naše sestava ustráchaně, bez příjmu, s mizernou náhrou... Domácí se na výhru v setu nijak nenadřeli. V II. setu se naše hra zlepšila, ubylo chyb a bylo to až do konce vyrovnané, ale v pohodě hrající domácí dvojice měla opět navrch nad naší upracovaností. Ani v 2D-2D naše elitní sestava nehrála v pohodě a několika chybami bojujím domácím usnadnila v I. setu práci. Pak ale kluci zadřeli, vymakali několik těžkých míčů a otočili nepříznivý vývoj II. setu. Ve III. jsme šli do vedení o 2 body, ale chybami jsme náskok ztratili. Při 9:9 měli obě strany 2x možnost získat zápas pro sebe, až napotřetí se to povedlo nám. V 1T-1T jsme předvedli nejostudnější výkon dne, který nezvrátila ani opakovaná střídání v obou setech. V I. setu jsme získali první bod až při 7:0!!! Ve II. setu po vyrovnaném úvodu několika hrubkami za sebou jsme dali v poklidu hrajícímu soupeři náskok a bylo po zápase. V 2T-2T naše napružená elitní sestava dala nafoukanému Hánovi řádně za uši-jediný bod v I. setu získali domácí až při 0:8! Ve II. setu jsme si trochu svou lehkovážností zkomplikovali koncovku (z 6:9), ale poslední míč vykopl Hána ze špatné náhry daleko do autu a ještě seřval spoluhráče. Zápas 3D-3D jsme si prohráli vlastní zbrklostí. Za domácí hráli hráči zkušení, nicméně nepříliš pohybliví, ale hosté si nedokázali připravit své útoky do klidu a nepochopitelně trefovali stojící soupeře, kteří následně své šance proměňovali. V S-S domácí borec uplatnil svou lepší rozehranost v singlu a v oboustranně bojovném a pohledném duelu po zásluze zvítězil. Zlomovým bodem utkání byl následující duel 1T-2T. Domácí zahráli výborně (i takticky), prakticky nechybovali a nedali nám ani jednu šanci na zvrat. V 2T-1T jsme se ještě vzepřeli hrozbě porážky, když ve II. setu jsme otočili z 8:5 po střídání na 9:10, ale utkání zakončili vítězně domácí v 1D-2D. Byl to nejhezčí a nejbojovnější zápas dne, plný vynikajících zákroků v obranách i pěkných útočných akcí. Asi zlomovým bodem zápasu byla smeč hostí daleko do autu, která dala domácím dvoubodový náskok. Ten už si zkušeně pohlídali až do konce.
K vidění nebyl příliš kvalitní nohejbal. Sudí Gaiger a Karlovec sice udělali několik chyb, ale snažili se pískat objektivně (je ironií, že domácí kapitín Hána dal sudímu Gaigerovi známku 2 za to, že korigoval novým míčem pro neshodu rozhodčích hrubku svého kolegy, který výběr hostů letící cca metr od kolíku přes síť odpískal jako míč mimo kolík!?!).
Kolem 30 diváků bylo asi víc spokojeno s body pro domácí, než s oboustranně předvedenou hrou.
Náš výkon je důvodem k vážnému zamyšlení a ke změnám v sestavě (byť nejvíc by to asi chtělo změny v hlavách....).