I. liga, 5.6.2010 Solidarita - Bělá 5 : 5:

D. Čukan EbhQg (06.06.2010 13:17): Sestavy :
domácí - 1D Průcha,Ungermann/2D Dvořák,Podhajský/3D Kačírek,Kupský/1T Průcha,Kupský,Dvořák/2T Kačírek,Ungermann,Podhajský/S Ungermann
hosté - 1D Kapitola J.,Rožek D./2D Petr,Kapitola M./3D Kašpar,Rožek M./1T Petr,Rožek M.,Rožek D.(Kašpar)/2T Červinka,Sedliak,Kapitola J.(Remeš,Kapitola M.)/S Rožek D.

Vývoj skóre : 1:0 (10:8,10:7),1:1 (8:10,8:10),2:1 (10:7,10:6),3:1 (10:6,10:4),3:2 (9:10,7:10),3:3 (10:9,8:10,9:10),3:4 (4:10,6:10),4:4 (10:7,9:10,10:8),5:4 (10:6,10:6),5:5 (5:10,8:10).

Domácí "lepili" díry v sestavě dvěma fluktuanty, přesto se jim vstup do utkání povedl lépe.
V 1D-1D souboj elitních sestav rozhodly individuální chyby, kterých jsme udělali v každém setu víc, jinak obě sestavy předvedly velmi dobrý nohejbal. Souboj 2D-2D svou kvalitou úroveň předešlého duelu nedosáhl, na "povinné" vítězství se hosté proti domácím fluktuantům nadřeli víc, než jsme čekali, protože nezopakovali své velmi dobré výkony z předešlých utkání a v domácí sestavě zejména Dvořák zahrál chytře. Do 1T-1T šla elitní formace hostů s cílem zajistit vedení, ale zápas se jí nepovedl. Domácí podali velmi dobrý a bojovný výkon a z naší nejistoty, ustráchanosti a spousty chyb vytěžili maximum (Kamil zahrál skoro bez chyby, nám ani střídání nepomohlo). V 2T-2T si Vilda zkušeně poradil, naše sestava vydatně pomáhala spoustou chyb (prostřídal jsem 5 hráčů, ale žádné složení "nezabralo"). Za tohoto stavu to s hosty už vypadalo špatně, protože domácí si do 3D-3D nechali svou výkonnostně druhou dvojici. Naštěstí ale naši kluci měli "svůj den" a zahráli oba velice dobře, naopak domácí duo se s formou a pohodou příliš nepotkalo. V I. setu jsme museli dotahovat náskok domácích, ale II. set už byl v režii hostující dvojice. Největší boj a drama až do konce přinesl souboj S-S. V I. setu po špatném začátku (3:0) začal David hrát trpělivě, srovnal s Vildou krok a až do konce to bylo těsné - set rozhodl Vilda pro sebe skvělou smečí pravačkou (!?) po lajně z těžké pozice. Ve II. setu ve střední části Vilda 2x skazil do pásky a David náskok udržel. Ve III. setu drama vyvrcholilo, byly k vidění dlouhé výměny a těžké výbery...Do vedení šel Vilda, další výměnu (míč šel 8x přes síť) ale zkazil. Vilda šel do vedení ještě 2x, David pokaždé srovnal. Při 8:8 David "vyplazil" Vildovu patu a z těžké pozice zabodoval (levačkou a rovněž po lajně!?), Vilda opět srovnal. Poslední možný míč získal hostující borec se štěstím, protože jeho smeč mířila za zadní lajnu, ale domácí hráč ji z voleje zachytil. Útok však neproměnil a opakovanou šanci David využil (důležitý bod a cenný "skalp") - po prvé v sezoně jsme vyhráli obě nepárové disciplíny a to nás vrátilo do zápasu. V 1T-2T šel od začátku nahrávat M. Remeš a kluci zahráli úplně jinak, než ve svém prvním vystoupení - pestře, v pohodě, téměř bez chyb - Kamilova sestava byla tentokráte bez šance. Do 2T-1T šel místo Davida od začátku L. Kašpar a zahrál výborně v obraně - vychytal většinu Vildových kraťasů i řadu smečí ven z kurtu - žel, Martin neměl nejlepší den, nedařilo se mu prosadit v útoku a neměl ani dobrý blok, čehož Vilda mistrně využil. A řádil i dále v 1D-2D, kde mu zdařile sekundoval i Kamil a naši kluci nenašli proti jejich hře účinnou zbraň. Dělbu bodů zajistili v 2D-1D David s Jirkou, byť se nevyvarovali hrubek (na začátku I. setu 3:0 pro domácí našimi třemi chybami), ale kvalita byla na jejich straně.
Oboustranně slušné a korektní utkání výborně odpískali sudí Cimický a Škoda - jen jednou domácí protestovali proti posouzení souboje na síti. Diváků bylo jen několik málo.