I. liga, play-out 18.9.2010 Solidarita - Bělá 5:3:

D. Čukan EbhQg (20.09.2010 18:04): Sestavy :
domácí - 1D Průcha,Ungermann/2D Kačírek,Kleandr/1T Kačírek,Simon,Ungermann/2T Průcha,Kupský,Kleandr(Dvořák)/S Ungermann
hosté - 1D Kapitola J.,Rožek D./2D Petr,Kapitola M.(Červinka)/1T Červinka,Remeš,Kapitola J./2T Petr,Rožek M.,Rožek D.(Kašpar)/S Rožek D.

Vývoj skóre : 0:1 (4:10,9:10),1:1 (10:0!!,7:10,10:6),2:1 (10:9,10:2),2:2 (8:10,9:10),3:2 (10:6,10:3),4:2 (10:5,10:9),4:3 (5:10,6:10),5:3 (8:10,10:9,10:9).

Domácím chyběl blokař Novák, hostům nahrávač Rabas.
Po nepovedené koncovce minulého duelu jsem změnil nasazení dvojic a do duelu 1D-1D šly proti sobě obě elitní sestavy. Domácím se v I. setu příliš nevedlo a nenašli proti výborné a pestré hře hostí protizbraň. Na začátku II. už šli domácí do vedení, ale v polovině setu po chybě Kamila jsme šli do vedení a dramatickou koncovku jsme dotáhli do vítězného konce. V 2D-2D tak mohla naše sestava hrát v klidu a odčinit selhání z minulého týdne - nestalo se ani náhodou!! Zbrkle jsme kazili a neproměňovali, ani střídání nepřineslo změnu (další 3 auty a střídání zpět!?) a byl z toho naprosto ostudný kanár!! Ve II. setu se naše hra alespoň trochu zvedla a nejvíc nám pomohl 3 auty Kačírek. Jenomže ve III. setu to byla opět mizérie a jediný uhraný bod - tento zápas byl naprosto klíčový pro celé utkání a opět jsme šanci promarnili. V 1T-1T jsme v I. setu drželi krok se soupeřem jenom díky bloku (4 body) a chybám domácích v útoku i v obraně(2+2 body), protože náhra nám nešla a řadu míčů jsme dávali zadarmo nebo zkazili (min. 4x). A II. set už byl "na jednu branku" - soupeř přestal kazit a my jsme se nezlepšili. Ani v 2T-2T nebyl náš výkon nijak oslnivý, ale i s pomocí soupeře se povedlo srovnat stav. Do S-S šel David s tím, že zkusí Vildu přetlačit i potřetí v řadě, ale tentokrát na to nebylo. Vildovi vyšlo téměř vše, hrál velice soustředěně a precizně, zatímco Davidovi "odešel" příjem. Když se nechytil ani na začátku II. setu, bylo vymalováno. V 1T-2T Vilda pokračoval ve smršti a my jsme mu zdatně pomáhali (od náhry přes útok i obranu). Do II. setu šel na plac Kašpar (a zahrál skvěle zejména v obraně, kde Vildovi "zobl" i několik velmi povedených kraťasů) a David na náhru, což naší hře prospělo - bohužel těsnou koncovku zvládl lépe soupeř. Ve 2T-1T Jirkova trojka přejela domácí Kamilovu poměrně hladce, zejména jsme méně kazili, nebyl to zrovna špičkový nohejbal. Velice dramatický a kvalitní byl ovšem další duel - 1D-2D. Od začátku šel hrát Červa a podal nejlepší výkon sezony. Za všechny 3 sety si Vilda v poli jenom párkrát "sáhl" na míč, ostatní byly čisté body a domácí favorité byli hodně rádi, když se dostali do III. setu. V něm jsme neproměnili první útok a domácí vedli, srovnali jsme a pak i na 7:7. Následující útok Kamil dal do autu! Domácí srovnali, ale opět jsme šli do vedení. Při 9:9 jsme měli šanci duel rozhodnout, ale Červa prováhal správný moment pro úder a pak lehce trefil Kamilovu blokující nohu a byl konec.
Utkání pískali sudí Škoda (výborně a bezchybně) a Profous (s pár zaváháními, ale jinak rovněž solidně).