Play-out 1.ligy, 9.11.2010 Žďár n.S. - Bělá 4:5:

D. Čukan EbhQg (11.10.2010 18:41): Sestavy :
domácí - 1D Hron,Krátký(Sobotka)/2D Fajmon,Vrabec(Paul)/1T Vrabec,Hron,Krátký(Nejedlý L.)/2T Sobotka,Fajmon,Staněk(Paul)/S Hron
hosté - 1D Kapitola J.,Rožek D./2D Červinka,Petr(Kašpar)/1T Červinka,Remeš,Kapitola J.(Rabas,Kapitola M.)/2T Petr,Rožek M.,Rožek D./S Rožek M.

Vývoj skóre : 0:1 (10:8,9:10,7:10),1:1 (7:10,10:9,10:7),2:1 (10:7,7:10,10:7),2:2 (2:10,9:10),3:2 (10:2,10:6),3:3 (5:10,7:10),3:4 (7:10,6:10),4:4 (7:10,10:8,10:8),4:5 (9:10,9:10).

Hned na začátku utkání jsme domácí trošku překvapili, když do 1D-1D jsem nasadil svůj elitní debl. Domácí tuto "výzvu" po krátkém zaváhání přijali a za opravdu mohutné podpory domácích fandů začali mladíci lépe, než zkušená sestava hostů. Ve II. setu jsme ale získali v úvodu náskok (1:4) a zdálo se, že už bude vše podle očekávání. Nepřesnostmi v příjmu i v útoku jsme ale trochu lehkovážně umožnili domácím otočit průběh (7:6) a až v koncovce set se štěstím těsně získali. Ve III. setu už kluci povolili domácím vedení jenom jednou (6:5) a nepřipustili žádné překvapení nebo drama. Prohra elitního deblu trochu "zchladila" i fandy. Do 2D-2D jsme vlétli s elánem a v I. setu domácí jen dotahovali. Bohužel nám to vydrželo jen do půlky II. setu (3:6), pak se Červovi nepovedlo několik útoků (zbytečně začal hrát něco jiného, než co dosud platilo) a domácí se zvedli, ani střídáním se nepovedlo set zachránit. Ve III. už domácí na vlně euforie "tvořili", zatímco oba prostřídaní mladíci hostů byli jen v křeči - domácí se vrátili do zápasu a fanoušci rovněž.
Projevilo se to i v I. setu 1T-1T, který domácí hladce získali zejména díky své bojovnosti a našim 4 hrubkám (z toho 3 byly hned na začátku!!). Po dvojím prostřídání se naše hra zlepšila a zklidnila, dotáhli jsme z 6:2 na 7:6, ale další kiks nás srazil. Ve II. setu jsme přestali kazit a trpělivou hrou ho získali. Jenomže v tom III. jsme vyprodukovali opět 3 (!!) chyby a s tím se vyhrát proti velmi dobré sestavě domácích nedalo (oplatili naší sestavě porážku z Bělé). Do 2T-2T vletěla trojka hostí jako uragán (0:6) a zejména M.Petr přiváděl domácí k zoufalství, ani střídání jim moc nepomohlo. Ve II. setu ale (jak už to po jasně vyhraném I. bývá) přišlo trošičku zvolnění, pár chyb a domácí zvedli hlavu k boji. Šikovnou a chytrou hrou drželi krok až do koncovky a za nejtěsnější zisk setu jsme byli rádi.
I v tomto duelu byl S-S parádním představením soupeřova singlisty, který v I. setu Miloše doslova "vyškolil". Až v půli II. setu se hostující hráč trochu chytil a zahrál několik velmi povedených výměn i bodů, byla to ale jen kosmetická úprava výsledku.
V odvetách trojic jsme ale opět (jako v minulém duelu) udeřili. V 1T-2T naše sestava suverénním způsobem odvedla domácím prohru z minulého týdne, když v obou setech to díky výborné obraně a téměř bezchybnému útoku bylo "na jednu bránu". A když i v 2T-1T byla hra v režii a pod kontrolou hostů, domácí (i fandové) trochu "povadli".
V I. setu 1D-2D předvedl Červa zářný výkon-do čeho kopl, to byl bod, na většinu z nich si domácí ani nesáhli. Ve II. ale po hloupě zkaženém kraťasu znervózněl a šlo to s ním z kopce. Ve III. setu nedokázal chytnout 2 slaboučké útoky (1x dvoják, 1 výběr do autu) a dal tím zbytečně domácím opět šanci ještě se poprat o konečný úspěch v utkání. A papírově slabší domácí sestava v 2D-1D hosty pěkně potrápila. Fajmon se vypjal k výbornému výkonu a s jeho pestrou hrou jsme si dlouho neuměli poradit. V koncovkách obou setů měli domácí vedení a šanci set získat, zkušení hosté však oba sety i s příslovečnou kapkou štěstí (v I. při 9:9 jsme útok domácích chytli jen špičkou boty) nejtěsnějším rozdílem získali a rozhodli o ukončení série ve dvou utkáních.
Duel řídili sudí Křepelka a Matyášek a poradili si s tím přes několik sporných verdiktů na výbornou.
Několik desítek domácích fandů po utkání sportovně zatleskalo oběma soupeřům a uznalo přes zklamání z neúspěchu svých borců, že hosté byli o něco lepší a vyhráli zaslouženě.
Já musím poděkovat svým klukům za výkony, v závěru sezony jsem mohl být konečně s většinou z nich spokojen-prodali, co umějí a bojovali, i když se zrovna nedařilo.
Poklonu musím složit i soupeři, potrápil nás řádně a ukázal, že je velice perspektivním týmem-myslím, že jeho chvíle ještě přijdou (a doufám, že to nebude na náš úkor :-D).