1.liga - 16.4.11 Bělá - Janovice 2:6

D.Čukan EbhQg - 17.04.2011 13:33

Nahlásit

Sestavy:
- domácí 1D J.Kapitola, D.Rožek / 2D Golda, Červinka / 3D Kašpar, M.Rožek / 1T Červinka, Remeš, J. Kapitola (M.Kapitola) / 2T Golda, M.Rožek, D.Rožek (Kašpar) / S M.Rožek
- hosté 1D Macura, Turek / 2D Bohatý, Kotraba (Růžička) / 3D Podstatný, Vyskot (Šizling) / 1T Šizling, Turek, Macura / 2T Kotraba, Růžička, Bohatý / S Macura

Vývoj skóre: 0:1 (10:9,4:10,7:10), 1:1 (10:5,10:9), 1:2 (9:10,5:10), 1:3 (7:10,6:10), 2:3 (10:2,10:3), 2:4 (1:10,7:10), 2:5 (4:10,5:10), 2:6 (5:10,10:8,8:10).

Domácím scházeli Petr a Rabas, hostům Franic. Šanci poprvé v sezoně bodovat chytli pevněji za pačesy hosté. Do souboje 1D-1D šly na sebe elitní formace a v I.setu to byl vyrovnaný boj, v němž hosté udělali o chybu navíc. Ve II. ale domácí začali několika nepřesnostmi v přípravě útoků (0:4) a zkušená hostující sestava byla na koni. V III. dějství šli do vedení hosté, domácí srovnali. Od stavu 6:7 jsme ale 2x neproměnili, čehož soupeř pokaždé využil (6:9) a bylo rozhodnuto. V 2D-2D ale domácí "mladé pušky" zahrály v I. setu prakticky bez chyby a ve II. též dokázali vybojovat rozhodující míč pro sebe - po jejich výborném výkonu bylo srovnáno. Do 1T-1T hosté opět nasadili formaci svého tahouna Macury, který chytrou pestrou hrou držel vyrovnaný stav v průběhu celého setu, v němž bojující domácí přes řadu nepřesností ve všech herních činnostech většinou vedli. Koncovku však zrežírovali hosté a náš odpor se ve II. setu rozložil na řadě vlastních chyb. Ani v 2T-2T jsme na hosty nestačili, skřípala nám souhra a vázla příprava útoku i obrana. V 3D-3D měla domácí dvojice usnadněnou roli, neboť hostující sestava (zejména mladíček Vyskot) měla dost starostí sama se sebou, takže nám stačilo zbytečně nevymýšlet. Šanci dotáhnout se na hosty rázně v S-S Macura odmítl a v I. setu to bylo na "kanára", kterého zakopnutým servisem sportovně domácímu M.Rožkovi "odpustil". Ve II. ale Miloš zabojoval a dostal soupeře mnohem víc do tlaku (6:5). Koncovku setu však hostující borec zvládl hladce. A naše trojková mizérie pokračovala i v 1T-2T - špatnou přípravu útoků jsme završili řadou zkažených míčů a ani střídání nepřineslo kromě trochu zvýšené bojovnosti žádnou pozitivní změnu. Až v poslední trojce (2T-1T) díky obrovské bojovnosti a zarputilosti Davida jsme po pokaženém I. setu byli ve dvou zbývajících vyrovnaným soupeřem a hosté se na vítězství řádně nadřeli - škoda, že Davida nepodpořil svým výkonem nikdo další ze spoluhráčů, když poslední body dělali hosté přes děravou obranu a 2x přes vytlučený blok.
Utkání před cca 30 diváky odřídili velmi solidně sudí Křepelka a Blaha.
Hodnocení trenéra : Proti utkání ve Žďáru jsme podali zlepšený a bojovnější výkon, ale narazili jsme na mnohem lepšího a zkušenějšího soupeře, než minulý týden. Nefunguje nám, bohužel, hra trojic, o které jsme se v minulých sezonách mohli opřít víc, než o ostatní disciplíny - bude nutná změna. Obrovské množství individuálních chyb ve všech herních činnostech nás zatím sráží na kolena, kluci si budou muset srovnat i hlavy (tam je ukryt největší díl dosavadních neúspěchů). Pochválit musím výkon Červinky a Goldy ve 2D a příkladný výkon Davida R. v poslední trojce, kde svou bojovnost podpořil i velmi účinným útokem.