1.liga - 3.9.11 Bělá - Aš 6:0

Sestavy:
- domácí 1D Golda, Červinka / 2D Kašpar, M.Rožek / 3D J.Kapitola, M.Kapitola / 1T Červinka, Remeš, Kašpar / 2T J. Kapitola, Rabas, Golda / S Golda
- hosté 1D Huspek, Kříž / 2D Čermák, Ulmon / 3D Hlaváček, Janotka / 1T Huspek, Janotka, Hlaváček / 2T Kříž, Ulmon, Čermák / S Čermák

Vývoj skóre: 1:0 (10:3,10:3), 2:0 (10:5,8:10,10:8), 3:0 (10:5,10:6), 4:0 (10:5,10:9), 5:0 (10:5,10:6), 6:0 (10:9,5:10,10:9).

Domácím chyběl kromě od začátku sezony absentujících M. Petra a T. Sedliaka tentokráte i D. Rožek. Hosté přijeli pouze v šesti, byť s již uzdraveným M. Hlaváčkem, na nemž však byl dlouhý herní výpadek výrazně znát.
V 1D-1D nebylo o vítězi od začátku pochyb, šlo v podstatě jen o skóre. Do 2D-2D proti hlavní "zbrani" hostí na případný zápasový bod jsem dal důvěru naší v pohodě hrající "třetí" dvojici a v I. setu kluci předvedli výborný výkon. Nedali zkušené dvojici žádnou šanci. Ve II. setu však Miloš zahrál lehkovážně, 2x skazil a hosté zvedli hlavu. Ve III. setu šli opět dovedení hosté a drželi vyrovnaný průběh až do sedmiček. Pak jsme ubránili jejich útok a šli dovedení. Když další útok Ulmon skazil, bylo rozhodnuto. 1T-1T jsme začali trochu laxně a bez nasazení, což se po "domluvě" při tajmu změnilo a pak už to bylo pod naší taktovkou. V 2T-2T naše elitní sestava tu soupeřovu v I. setu převálcovala, ale ve II. hosté ubrali na chybách, začali hrát chytřeji a pestřeji a vedli v závěru setu až 6:9, ani tento stav pro ně ale neznamenal zisk setu, výhru vybojovala domácí trojice. Ani v 3D-3D jsme nedali hostům moc šancí, v obou setech jsme od začátku šli do trháku (ve II. hosté jedinkrát dotáhli - na 3:3) a hladce za výhrou. V S-S zahrál Martin Čermák výborně a zle trápil domácího Honzu Goldu, který dosud vyhrál 6 singlů v řadě. I. set urval posledním možným míčem domácí borec, ale ve II. udělal řadu chyb a bezchyný Čermák set hladce získal. I ve III. měl navrch hostující hráč (5:7,6:8,7:9), ale pohled na rezignované a již se převlíkající spoluhráče mu asi vzal chuť vybojovat čestný bodík a prodloužit utkání - neproměnil svůj útok a Honza snížil, pak Martin po několika výměnách skazil svůj útok a neproměnil z celkem dobré pozice ani ten poslední, na což Honza odpověděl razantní ránou po lajně a bylo hotovo.
Utkání před necelými třema desítkami spokojených fanoušků řídili sudí Blaha a Lokaj a zvládli to bez problémů.
Hodnocení trenerá: Dnešní "povinné" vítězství je o to cennější, že bylo jednoznačné i když nám chyběl jeden z klíčových hráčů. Musím všechny kluky pochválit za zodpovědný přístup a svědomitě odvedený výkon. Na play-off se po třech sezónách v play-out moc těšíme a jsem přesvědčen, že soupeři ze Zruče nedáme kůži lacino a dáme favoritovi řádně zabrat.